Поводом одржавања дечије недеље у периоду од 3.10 до 7.10, у Гимназији “Бора Станковић”, одржане су бројне активности посвећене овој недељи.

Једна од одржаних активности је била изложба радова у холу школе, чији су аутори чланови ликовне секције.

Затим, у холу школе је направљен “Зид среће”, где су ученици могли да остављају поруке на тему: Срећа је…

Многобројни ученици су оставили поруке на зиду, надајући се да ће инспирисати друге.

Неки од најлепших примера су: “Срећа је осећање које се буди када сте поред особе које волите.”;”Срећа је кад је та једна особа срећна.”;”Срећа је имати некога с ким можемо да ћутимо.”

Кад год те осећај туге обузме, ти помисли на оно што те највише чини срећним. Ако се макар на трен развредриш значи да твоја туга није довољна да победи твоју срећу.” (Винстон Черчил)

Осим бројних цитата, ученици су као разлоге за срећу наводили особе из живота које их чине срећним, хобије, и наравно било је и одговора шаљивог карактера.

Последњег дана, у холу школе је била постављена кутија са питањем на тему:“Шта би рекао десетогодишњем себи?”. Ученици су имали прилику да оставе поруку млађем себи и касније да виде одговоре осталих, на табли на којој су биле окачене поруке.

Све ове активности не би могле бити одржане без учешћа Иване Живковић, психолога школе, Јелене Цветковић и Биљане Јовановић Крстић, професорки ликовне културе, као и чланова ликовне секције.

Аутор текста: Анастасија Симић 4/8

Аутор фотографија: Мила Миладиновић II7