Као што је познато, наша школа је 2008. постала једна од малобројних школа из Србије, које су приступиле пројекту Школе партнери у будућности PASCH. Својим укључењем у PASCH – пројекат, добили смо могућност да склапамо контакте и сарађујемо са другим школама из целог света, опрему, техничка средства, литературу као и савремене мултимедијалне материјале који доприносе лакшем учењу немачког језика. Сваке године по два ученика наше школе, који покажу најбоље резултате у знању немачког језика, добију тронедељне стипендије у Немачкој. Тамо настављају са интензивнијем учењем намачког језика, учествују на различитим активностима, радионицама заједно са другим ученицима из целог света. Сви ученици наше школе могу да учествују на различитим конкурсима и пројектима и освоје многобројне награде. Два пута годишње наши ученици заједно са професорима немачког језика одлазе у Београд где полажу испите А1 и А2. Полагање ових испита је за наше ученике бесплатно. Сваке године у оквиру пројекта организују се многобројне активности, излети, приредбе, посете концерата, изложби итд.

 

КАБИНЕТ ЗА НЕМАЧКИ ЈЕЗИК

  

 

 

 

 

 

 

Сваке године неколико наших ученика добије стипендију за тронедељни боравак у једном од немачких градова и тако упознаје људе из најразличитијих крајева света и усавршава своје знање немачког језика језика. Поред тога у марту 2010. године почео је са радом и интернет часопис „Dschungel“ који уређују деца из наше школе као и остала деца из Србије.

 

ПРВИ ШКОЛСКИ ЧАСОПИС НА НЕМАЧКОМ ЈЕЗИКУ
http://www.blog.pasch-net.de/pasch-journal/

 

ПУТОВАЊА И СТИПЕНДИЈЕ НАШИХ УЧЕНИКА И ПРОФЕСОРА У НЕМАЧКОЈ ЗАХВАЉУЈУЋИ ПРОЈЕКТУ

      

И професори су добили тронедељне стипендије.

 

Професорка Тања у ајмару, испред споменика „ Goethe und Schiller “

 

Миријам Шмит, Бини, волонтер из Немачке 2012-2013 у нашој школи. Годину дана дружења и учења немачког језика заједно са њом остаће нам у предавном сећању.

4.април – 13.април. 2013. 6 дана у Темишвару у Румунији, учешће на позоришном фестивалу , где смо извели представу на немачком језику.

Састанак директора PASCH -школа и координатора пројекта.

15. 3. 2013. Дочек Амбасадора Немачке

Приредба у част посете Амбасадора Немачке

2016. излет до Београда

Захваљујући PASCH-пројекту, сарадњи са Goethe – институтом и ангажовању професора и ученика постигли смо заиста много! Наставимо тако !