новости

Почетак другог полугодишта

Друго полугодиште школске 2020/2021. године, почиње 18.01.2021. године.
Гимназија “Бора Станковић” ће радити у послеподневној смени, по комбинованом моделу. Први час почиње у 14.00 часова. Часови трају по тридесет минута. На непосредну наставу у школи, прве недеље, долази прва група ученика, док остале две групе прате наставу од куће – на даљину. 

 
Хвала и поздрав!

Божићна порука директора школе

За запослене: 

Поштовани,
У прошлој години запослени у нашој школи су демонстрирали изузетну оданост и преданост свом позиву, о чему, поред осталог, сведочи и велики број оболелих радника. Импонује снага, способност, правовремене реакције и интервенције, толеранција, солидарност и разумевање околности. Доказали сте и да ниједно искушење не превазилази снаге које су људима дате. Уз захвалност на свему томе и најлепше жеље за срећу и добро здравље Вама и Вашој породици, честитам Вам Нову годину и божићне празнике. 
 
Христос се роди!
 
 
За родитеље:
 
Поштовани, 
Уз захвалност за сарадњу, разумевање и солидарност, и најлепше жеље за срећу и добро здравље, честитам Вам Нову годину и божићне празнике поруком: Ниједно искушење не превазилази снаге које су људима дате
 
Христос се роди! 
 
 
За ученике: 
 
Поштовани, 
Уз захвалност што и у оваквим условима најдостојније проносите дух наше школе, и уз најлепше жеље за срећу и најбоље здравље, честитам Нову годину и божићне празнике поруком: Радуј се, јер опет нацртаће деца по сећању свет
 
Христос се роди!

Одржан Гимназијски БОРОМОЗАИК 2020

Друга дебатна (видео) конференција Гимназијског Боромозаика Гимназије “Бора Станковић” у Нишу, са темом „Марадона – непокоран сам, дакле постојим“, одржана је 18.12.2020. године са почетком у 13 часова, преко Google meet-a.

Учесници друге дебатне (видео) конференције били су:

  1. Академик Матија Бећковић
  2. Проф. Емир Кустурица
  3. Зоран Славнић
  4. Др Бојан Јовановић, антрополог
  5. Др Дарко Крстић

Модератор друге дебатне конференције је био Ненад Стефановић, директор Гимназије “Бора Станковић” у Нишу.

Тема овогодишњег Гимназијског Боромозаика има за циљ развијање критичког мишљења код младих, што је суштина гимназијског васпитања и образовања; промишљање о мери за успех у савременом свету, талентима, поткупљивости, спремности да се свет промени и нади да неко ко је талентован, ко има знање и непоткупљив је – може да успе у животу и да га цео свет воли.