Међународни  Дан мола у част једне од најважнијих хемијских константи – Авогадровог броја обележава се  23. октобра од 6:02 до 18:02. Авогадров број износи 6,022045 × 10 на 23 mol-1 и повезан је са једном од седам основних физичких величина, количином супстанце и њеном мерном јединицом – молом. Мол је она количина супстанце која садржи  6,022045 × 10 на 23 елементарних јединки (атома, молекула, јона, електрона).

Авогадров број није израчунао Амадео Авогадро (1776-1856) који  најпознатији по својој хипотези да једнаке запремине различитих гасова на истој температури и притиску садрже исти број елементарних јединки, али је у част  његовог  великог доприноса у решавању  проблема успостављања разлике између атома и молекула број јединки у једном молу супстанце  назван Авогадровим бројем.

Данас је у нашој школи обележен Дан мола. Чланови хемијске секције припремили су друштвене игре, квиз, различите задатке и питања из хемије. Ученици су данас имали прилику да одговарају на различита питања из хемије, решавају  задатке, ребусе, играју друштвене игре, учествују у квизу знања.

Ову активност су реализовали ученици одељења 1/6,1/7, 3/4 уз подршку наставница хемије: Сандре Стојановић, Милене Станковић и Јелене Милић (кординатора хемијске секције).

Активност је имала за циљ да се ученици међусобно друже, сарађују и да на забаван начин усвоје нова знања.