Светски дан хране се обележава широм света, а 16. октобар је изабран као подсећање на датум оснивања Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација или ФАО (Унитед Натионс Фоод анд Агрицултуре Организатион) 1945. године.

Тема овогодишњег Светског дана хране је “Здрава храна данас, за здравије сутра”.

У нашој школи је обележен Светски дан хране низом активности. Ученици су припремили различите паное, анкету о навикама везаним за храну, пано са количином шећера у напицима које свакодневно конзумирамо, квиз и разне занимљивости о исхрани. Најслађи део биле су воћне делиције којима су се ученици највише обрадовали. У реализације ових активности учествовали су ученици одељења И/3, ИИ/3, ИИИ/6 и чланови хемијске секције, а подршку су им пружиле  наставнице: Тијане Павловић наставница биологије, Владана Голубовић- наставница физике, Сандра Стојановић – наставница хемије, Јелена Милић – наставница хемије.

Обележиавање  Светског дана хране имало је за циљ  да сви ми на тренутак размислиимо о томе шта једемо и да ли се заиста здраво хранимо и да је можда  прави тренутак да променимо лоше навике у исхрани.

Свако од нас може својим навикама у исхрани и избором здраве хране да утиче на сопствено здравље, али и на здравље читаве планете.