На седмом MTS app конкурсу учествовало је 14 гимназија из Србије које раде према програму намењеном талентима на пољу математике, информатике и рачунарства, а у конкуренцији за награде биле су 22 апликације.

Две апликације ученика наше школе освојиле су 1.место:

Тим „LeVeL“ (Вук Бибић, Лука Павловић и Лазар Минић из одељења IV1) – апликација „Solve&Share“  и  тим „Прваци“ (Јелена Благојевић, Никола Илић и Никола Митровић из одељења I1) – апликација „Eduno“.

„Solve&Share“ је друштвена мрежа која омогућава ученицима да међусобно деле задатке из области математике, физике и хемије и предлажу њихова решења. „Solve&Share“ даје могућност да се на лак начин, уз опис, слику или цртеж представи проблем, односно решење.

„Eduno“ апликација осмишљена је са циљем да се ученицима унапреди организација времена и ефикасније планирање задатака. Поред тога што им помаже да не забораве важан тест или домаћи задатак, нуди им и могућност креирања одељења којим се могу служити и други ђаци.

Овом приликом похваљујемо све наведене ученике:

„Регионални app изазов“ биће одржан крајем фебруара у Београду, када ће се победници Mts app конкурса наћи у конкуренцији са тимовима из Босне и Херцеговине и Црне Горе и добити могућност да се изборе за прву награду – одлазак у Берлин на једну од водећих IoT конференција, или да освоје специјалну награду за иновативност.

Ментори ученика су професори Митар Крстовић и Мирјана Младеновић.