У понедељак, 18.6.2018.год. , свечаном доделом диплома, опростићемо се званично од овогодишњих матураната. Међу њима ће бити и Милан Данковић, ученик који је за четири године које је провео у нашој школи оставио значајну заоставштину у погледу резултата које је остварио из физике. Био је најуспешнији такмичар до сада, јер је скоро на свим општинским и окружним такмичењима освојио прве награде (осим у другом разреду када је освојио другу награду на окружном ), а на државним такмичењима је награђен три пута другом наградом (у првом, трећем и четвртом разреду ). Осим тога, Милан је први такмичар из ове школе који се пласирао за Српску физичку олимпијаду, која је одржана 27. и 28. априла 2018.год. на Физичком факултету у Београду.

            Паралелно са овим такмичењима на којима се решавају задаци, Милан се успешно опробао и на научно-истаживачком пољу. Учествовао је са радовима из физике на три конференције студентских радова IEEESTEC на Електронском факултету у Нишу (у првом, трећем и четвртом разреду ). Како је сазревао, тако је писао све боље радове, па је 2017. год. на јубиларној 10. конференцији IEEESTEC освојио прву награду од учесника (аутора радова) за најбољу презентацију. Милан је проносио славу своје школе и кроз пројекат „Рачунарске апликације за Галилејеве законе физике”, који је високо оцењен од стране Центра за промоцију науке и био је један од укупно 25 изабраних пројеката из целе Србије. Поменутим успесима у научно-истраживачком раду треба поменути и учешће на два конкурса за најбољи ученички рад који је расписао Департман за физику ПМФ-а у Нишу, на којима је награђен једном другом и једном првом наградом (у трећем и четвртом разреду). 

            Ово су само неки од резултата које је Милан остварио као ученик ове школе. Због наведених постигнућа из физике, име Милан Данковић ће сигурно бити забележено у аналима Гимназије „Бора Станковић” и у сећању његовог предметног наставника Снежане Јанковић.