Дана 26.02.2020.године, одржана је манифестација 7. годину за редом  поводом руског традиционалног празника Масленица. Масленица је најстарији и највеселији претпролећни празник и обележавање истог већ је постала традиција у Гимназији „Бора Станковић”.

Гости су имали прилику да уживају у богатом програму, који су припремили ученици првог, другог, трећег и четвртог разреда заједно са професорком руског језика Наталијом Јовановић. У том програму учествовало је више од четрдесет ученика наше школе.  Учесници су овим програмом представили руску културу и руске обичаје.

Програм је почео руском химном, а након тога су следиле руске песме, рецитације као и традиционални руски плесови. Учесници програма су носили руску ношњу.

Нако тога су почеле Игре без граница, где су добровољци из публике показали своје способности. То су биле игре: Једење крушака, Скакање у џаковима, Једење палачинака.

На крају свим присутнима су послужене палачинке, јер палачинке су симбол Масленице. Поред палачинки били су и традиционални руски кексићи.