Поводом обележавања Међународног дана математике, у Гимназији “Бора Станковић” је 14.03.2022. године одржана манифестација под називом “Дан броја пи”, под менторством професорки математике Тамаре Милошевић, Марије Митић, Иване Стаменковић и Ане Станојевић.

Ученици наше школе су се заједно са гостима из нишких основних школа такмичили у брзом слагању Рубикове коцке. Титулу најбржег гимназијалца је однео Петар Митровић са временом од 20,32 секунде, док је најбржи основац био Алекса Миоковић из школе “Цар Константин” који је остварио време од 21,27 секунди. Такође, ученици су учестовали у радионицама и игрицама које су биле посебно припремљене за овај дан – учење слагања Рубикове коцке и такмичење за почетнике, танграм, џенга, игре меморије, ланац броја пи…

Посебну пажњу наших ученика је завредило такмичење “Pictionary”, у коме су се опробали у објашњавању математичких појмова својим саиграчима, цртањем преко графичке табле. Победила је екипа под редним бројем 5 коју су чинили Ана Ђокић, Марина Стоилковић, Алекса Трипковић и Петар Богдановић.

Указујући на забавну страну математике, програм Дана броја пи је био изузетно посећен и интересантан, како нашим ученицима, тако и гостима из основних школа.