И ове године у Гимназији “Бора Станковић” је одржана манифестација под називом “Дан броја Пи” 14.03.2023. године, под менторством професорки математике Mарије Митић, Тамаре Милошевић и Иване Стаменковић, а поводом обележавања Међународног дана математике.

Такмичење у брзом слагању Рубикове коцке је дало два победника. У категорији ученика наше школе је то био Богдан Богдановић са временом од 17:38 секунди, али ни основци нису заостајали – победник Сергеј Драгоњић из школе “Душан Радовић” је остварио време од 19:21 секунде. Прошлогодишњи победник из категорије основаца, Алекса Миоковић, и ове године је освојио награду, али сада као ученик Гимназије (другу награду са временом 19:48 секунди).

У оквиру такмичења „Pictionary“, међу девет екипа, победу је однела екипа ученика III-2: Никола Тошић, Марко Ђорђевић, Димитрије Голубовић и Илија Дончић. Они су цртањем преко графичке табле на најбољи начин успели да својим саиграчима објасне различите математичке појмове.

У оквиру манифестације проглашен је и победник такмичења за најбољи математички „мим“ који је добио највише гласова путем наше инстаграм странице  @gbsnis. Ученик Богдан Богдановић је послао „мим“ под редним бројем 6. Све пристигле „мим“-ове, као и атмосферу наше прославе погледајте кликом на линк: https://www.instagram.com/stories/highlights/17976169849954486/.

Ученицима су биле интересантне и игрице које смо припремили за њих –  танграм, џенга, игре меморије, као и укусни колачићи којима су имали прилику да се засладе.

Уз честитке свим награђеним ученицима, поздрављамо вас до наредне прилике и наредних математичких активности у Гимназији „Бора Станковић“.