27.3.2017. ПОНЕДЕЉАК У ЗНАКУ РОМАНТИЗМА – ОТВАРАЊЕ БОРИНИХ ДАНА

Након годину дана проведених у ишчекивању коначно смо могли са сигурношћу да потврдимо да смо дочекали и тај дан – дан школе. Свечано отварање поводом дана школе обележило је почетак Борине недеље. У Луткарском позоришту изведена је представа коју су припремили ученици наше школе. Тема овогодишњег отварања сигурно ће остати упамћена. Доказ томе је громогласни аплауз и смех који су одјекивали салом. Сви присутни имали су прилике да уживају у стиховима и песми добро познатих српских романтичара. Глуму и песму ученика на сцени употпунио је фолклор који је веома успешно осликао дух тадашњег времена. Истог дана отпочела су такмичења у бројним физичким активностима под називом ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА. Ово је засигурно најомиљенији сегмент Бориних дана и ученици радо учествују. Спремни су да се боре до краја и сву своју снагу потросе на даскама које њима значе.

28.3.2017. УТОРАК У ЗНАКУ СТРАНИХ ЈЕЗИКА

Гимназија Бора Станковић дуги низ година негује билингвални смер. Већи део наставе одвија се на енглеском језику. Најталентованији ученици имали су прилике да прикажу резултате свог успешно рада. У свечаној сали Гимназије приказана је представа на енглеском језику коју су ученици припремили у сарадњи са својом професорком, Весном Станковић. Аплауз и овације њихова су највећа награда. Овом представом ученици ће се заједно са осталим школама такмичити на фестивалу у Новом Саду. Желимо им пуно среће!
Након представе на енглеском језику ученици су показали своје знање на другим страним језицима – немачком, француском, италијанском и руском. Циљ овог једночасовног програма био је ширење страних језика и културе. Ученици су поред занимљивих скечева које су извели на поменутим страним језицима покушали да кроз плес, песму и рецитацију одведу публику у познате европске земље. Добром расположењу допринео је школски бенд који је свирао песме познатих страних извођача.

29.3.2017. СРЕДА У ЗНАКУ ПАКЛЕНЕ КУХИЊЕ – БОРАНИЈАДА

Ко каже да гимназијалци не знају да кувају, преварио се. Једна од омиљених манифестација за време Бориних дана јесте управо такмичење у кувању. Ове године жири је добио нову поставку. Почасни гост био је Саша Мишић из добро познате емисије ‘’Паклена кухиња’’. Господин Мишић се радо одазвао позиву наших ученика и добро забавио у испробавању њихових специјалитета. Награде је ученицима уручио наш гост и фотографисао се са њима.
Истог дана одржана је и Форум представа у Свечаној сали Гимназије. У овој представи главни актери били су ученици који су се бавили савременом тематиком.

30.3.2017. ЧЕТВРТАК У ЗНАКУ МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА

Обележен је и Дан матерњег језика. Ученици су учествовали у квизу, кратком такмичењу из српског језика. Након квиза представљен је школски часопис БОРОПОЛИТЕН. На самом крају дружења проглашене су награде поводом литералног конкурса Борино перо.
1.место освојио је Марко Радојичић.
2. место освојила је Јелена Ристић.
3. место освојила је Елена Стојиљковић.

31.3.2017. ПЕТАК У ЗНАКУ МАСКИ – ЗАТВАРАЊЕ БОРИНИХ ДАНА

Најлепши начин да се означи крај ове бурне и јединствене недеље јесте позоришна представа ’’Умри женски’’изведена у Народном позоришту у Нишу. Реч је о савременом комаду који су ученици успели да приближе публици. И овог пута обавили су невероватан задатак на даскама које живот значе.
Након представе отпочео је маскенбал који се традиционално одржава сваке године на велико задовољство ученика који су све маштовитији у бирању својих маски. Свако одељење бира тему на коју ће се заједно са разредним старешином маскирати и отпочети борбу за победу.