Акција „Бора за борце” је покренута у децембру претходне године на иницијативу чланова ученичког парламента Гимназије „Бора Станковић”. Идеја је била да се уочи новогодишњих празника прикупе новчана средства и донирају Нурдору. Ученици су убрзо схватили да постоји нешто што ће деци оболелој од рака значити више од финансијске помоћи, а то је пажња и знак да увек мислимо на њих.

Поводом Светског дана деце оболеле од рака припремили су две представе и наступ школског бенда, а улазница за догађај била је новчана донација или играчка. На овом пројекту су радили са великим ентузијазмом и жељом да пренесу поруку да наши најхрабрији малишани нису сами. Стефан Јовановић, ученик четврте године, је специјално за ову прилику написао песму посвећену баш њима.

У акцији је учествовало 25 ученика наше школе уз посебну подршку професорки Марије Станчић Михајловић, Данијеле Петровић и Маје Здравковић. Пројекат је наишао на огромну подршку локалне заједнице, почевши од професора, других запослених, медија, па све до основних школа „Свети Сава”, „Цар Константин” и „Вожд Карађорђе” које су се придружиле акцији. Због великог интересовања програм је изведен четири пута, а следеће извођење заказано је за 5.3.

За сада је прикупљено преко 130000 динара, много играчака, књига и друштвених игара. Оно најважније је да је програм снимљен и да ће малишани због којих је све ово организовано моћи да га погледају. Деца која се лече на онколошком одељењу се боре сваког дана и због тога је посебно важно да им свакодневно пружамо подршку. Ученици се радују наставку пројекта „Бора за борце” и надају да ће ускоро моћи да виде осмехе на лицима наших великих бораца!