На седмом MTS app конкурсу награђена два рада наших ученика

На седмом MTS app конкурсу учествовало је 14 гимназија из Србије које раде према програму намењеном талентима на пољу математике, информатике и рачунарства, а у конкуренцији за награде биле су 22 апликације.

Две апликације ученика наше школе освојиле су 1.место:

Тим „LeVeL“ (Вук Бибић, Лука Павловић и Лазар Минић из одељења IV1) – апликација „Solve&Share“  и  тим „Прваци“ (Јелена Благојевић, Никола Илић и Никола Митровић из одељења I1) – апликација „Eduno“.

„Solve&Share“ је друштвена мрежа која омогућава ученицима да међусобно деле задатке из области математике, физике и хемије и предлажу њихова решења. „Solve&Share“ даје могућност да се на лак начин, уз опис, слику или цртеж представи проблем, односно решење.

„Eduno“ апликација осмишљена је са циљем да се ученицима унапреди организација времена и ефикасније планирање задатака. Поред тога што им помаже да не забораве важан тест или домаћи задатак, нуди им и могућност креирања одељења којим се могу служити и други ђаци.

Овом приликом похваљујемо све наведене ученике:

„Регионални app изазов“ биће одржан крајем фебруара у Београду, када ће се победници Mts app конкурса наћи у конкуренцији са тимовима из Босне и Херцеговине и Црне Горе и добити могућност да се изборе за прву награду – одлазак у Берлин на једну од водећих IoT конференција, или да освоје специјалну награду за иновативност.

Ментори ученика су професори Митар Крстовић и Мирјана Младеновић.

Прелиминарни резултати Општинског такмичења из математике

Прелиминарни резултати из матемаитке.
Рок за жалбе је среда 17.01.2018. до 17 sati. Жалбе предати секретару Гимназије Бора Станковић, наводећи само шифру.

Коначни резултати ће бити објављени у четвртак 18.01.2018.

Председник Такмичарске комисије
Ненад Тотић

PreliminarniRezultatiOpstinskogTakmicenja

«« Претходна страна